Cursus Bijbel uit de doeken

Cursus

Een cursus over de Bijbel aan de hand van schilderijen.

De Bijbel wordt letterlijk “uit de doeken gedaan“. Doeken zijn in dit geval: schilderijen. Terwijl de docent vertelt, zie je toelichtende teksten en schilderijen op een smart-tv. Soms wordt een verhaal geïllustreerd door een leuk filmpje. Stel je zo’n filmpje voor als een diashow van schilderijen, maar dan met special effects.

Terwijl je ernaar kijkt, hoor je de bijbehorende Bijbeltekst. Zo komt de Bijbel tot leven. Je zult zien hoe verschillend eenzelfde Bijbelfragment is uitgebeeld!

Kijkend en luisterend krijg je een indruk van de Bijbel en de samenhang tussen de verhalen. We ‘wandelen’ – in vogelvlucht – chronologisch door de Bijbel. Vooral de verhalende delen komen aan de orde.

Doel
Meer zicht krijgen op onze cultuur. Dat komt goed van pas als je van beeldende kunst, literatuur of klassieke muziek houdt. Daarin zitten talrijke verwijzingen naar de Bijbel. De invloed van de Bijbel zie je ook in allerlei andere zaken, zoals spreekwoorden. De cursus is bovendien een aanrader voor iedereen die wat meer over de Bijbel wil weten, bijbelkennis wil opfrissen of de rode draad wil ontdekken.

Kortom: een cursus met veel schilderijen, én met leuke filmpjes. Dat alles in een huiselijke setting. Wordt 2x per jaar gegeven. Totale kosten: € 50,- voor 7 lessen.

Lees meer hierover!